25 april 2024
tisdag, 14 februari 2017 11:39

SHH bygger med LO och Bodal

Skrivet av 
alt

Misha Moeremans d’Emaus, grundare, vd och koncernchef för SHH Bostad AB.


För att tillgodose behovet av ekonomiskt tillgängliga bostäder i Storstockholm stärker SHH Bostad AB sin närvaro i regionen genom en bolagsbildning med LO:s helägda dotterbolag Bantorget Utvecklings AB och Fastighets AB Bodal.
    

Det nybildade bolaget, SHH Landbolaget AB, får initialt ett eget kapital om cirka 400 Mkr samtidigt som bolaget förvärvar 685 bostadsbyggrätter från SHH samt 365 bostadsbyggrätter från LO och Bodal. Därmed tillförs till det samägda mark- och utvecklingsbolaget, där SHH äger 50 procent och LO och Bodal 25 procent vardera, totalt cirka 1.085 bostadsbyggrätter.
    

De tre parterna har sedan 2014 samägt ett större bostadsprojekt i Tumba, Botkyrka, och de positiva erfarenheterna från detta samarbete ligger bakom beslutet att samarbeta kring ytterligare ett tiotal bostadsprojekt i Sigtuna, Upplands Väsby, Ekerö, Botkyrka och Värmdö kommun.
    

– Efterfrågan på bra och prisvärda bostäder gör att SHH växer i hela landet. Just nu har vi ett tjugotal pågående och planerade projekt från Luleå i norr till Skåne i söder. Satsningen med LO och Bodal innebär att vi kan kombinera SHH:s snabba tillväxt i övriga Sverige med en förstärkt närvaro i Stockholm. Genom samarbetet erhålls ett finansiellt starkt bolag som tillför Storstockholm prisvärda bostäder i närtid. Första projektet säljstartas redan under våren, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd SHH Bostad AB.
    

– Vi har mycket goda erfarenheter från tidigare gemensamma projekt och är glada att vi kan fördjupa samarbetet med SHH. Sverige behöver bostäder och detta är ett gott samhällsinitiativ för att få mera byggt, säger Erik Spernaes, vd Bantorget Egendom AB.
    

SHH har för närvarande en pågående produktion om cirka 600 bostäder runt om i landet, och för 2017 planeras produktionsstart av ytterligare cirka 700 bostäder. Därutöver har bolaget en projektportfölj om cirka 1.800 bostäder.