19 april 2024
måndag, 23 januari 2017 17:46

Allmänyttan föreslår ny hyressättning

Skrivet av 
alt

Pelle Björklund, vd Svenska Bostäder, är sammankallande för SABO:s nya arbetsgrupp som utifrån ett allmännyttigt perspektiv ska ge förslag på hur hyressättningen kan utvecklas och de kollektiva förhandlingarna förbättras.

 

SABO tillsätter en arbetsgrupp med verkställande direktörer från allmännyttiga bostadsföretag i olika delar av landet, vilken får i uppdrag är att utifrån ett allmännyttigt perspektiv ge förslag på hur hyressättningen kan utvecklas och de kollektiva förhandlingarna förbättras. Ambitionen är att gruppen ska redovisa sina förslag i slutet av 2017.

 

– Väl fungerande hyresförhandlingar gynnar både fastighetsägare, hyresgäster och den svenska bostadsmarknaden som helhet. De förbättringar av hyressättningen som genomförts det senaste året är bra, men det finns fortfarande problem som behöver lösas och bäst lämpade att göra det är de som i vardagen arbetar med hyresfrågor. Vd:arna i arbetsgruppen har tillsammans en mycket bred erfarenhet, säger Anders Nordstrand, vd för SABO.

 

Arbetsgruppen består av de verkställande direktörerna Pelle Björklund, Svenska Bostäder (sammankallande), Chris Österlund, Botkyrkabyggen, Stefan Sandberg, Uppsalahem, Henrik Loveby, Göingehem, Magnus Pekkari, Pajalabostäder, Jonas Hansson, Helsingborgshem, Anna-Stina Nordmark Nilsson, Lulebo, Helene Olausson, Årehus och Maria Sandström, Pitebo. Erik Johansson, hyresexpert på SABO, är sekreterare i gruppen.

 

– Det är ett lika viktigt som ansvarsfullt uppdrag vi fått för att få möjlighet att ställa tydliga och pragmatiska förslag för att vi ska få hyresförhandlingar som leder till en livskraftig och vital hyresmarknad, säger Pelle Björklund, sammankallande i arbetsgruppen och vd för Svenska Bostäder i Stockholm.