19 april 2024
fredag, 20 januari 2017 11:39

Kungsleden köper kontor av Steen & Ström i Malmö

Skrivet av 
alt

Genom en tredimensionell fastighetsbildning expanderar Kungsleden sitt kluster i stadsdelen Hyllie – nära Malmö Central och med goda kommunikationer till Kastrup och centrala Köpenhamn.


Kungsleden fortsätter att expandera sin fastighetsportfölj och stärker närvaron i sitt kluster i Hyllie i Malmö genom att förvärva en kontorsfastighet under bildande, belägen i Emporia köpcentrum. Säljare är Steen & Ström AB.
    

De kontorsytor som Kungsleden ska köpa omfattar 10.250 kvm och är idag en del av Steen & Ströms fastighet Malmö Marknadsplatsen 1.  Fastigheten genomgår för närvarande tredimensionell fastighetsbildning som planeras vara färdig senast under årets andra kvartal då även tillträdet ska ske. 
    

– Det är mycket glädjande att vi lyckats förvärva en attraktiv kontorsfastighet i bästa läge vid Emporia köpcentrum och Hyllie Station. Fastigheten utgör ett bra komplement till Kungsledens kluster i Hyllie och stärker vårt kunderbjudande i Malmö. Fastigheten är nästan helt uthyrd och vi ser fram emot att välkomna hyresgäster som Capgemini, Lantmäteriet, Peugeot och Atos Medical till oss, säger Ylva Sarby Westman, vice vd och CIO Kungsleden.
    

Genom förvärvet expanderar Kungsleden sitt kluster i Hyllie till en total uthyrningsbar area om cirka 50.000 kvm. I klustret ingår det nyligen uppförda parkeringsgaraget beläget i anslutning till Malmömässan som tillträddes i december 2016. Parkeringshuset har knappt 350 p-platser och hyrs av Malmö Kommuns Parkeringsaktiebolag.