24 april 2024
torsdag, 19 januari 2017 12:12

SBB köper för 1,2 Mdr i Norge

Skrivet av 
alt

Ilija Batljan, vd SBB Norden.


SBB (Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB) köper åtta samhällsfastigheter i Kristiansand och Bergen, Norge, för 1.207 Mkr (1.150 MNOK). Säljare är det norska börsnoterade fastighetsbolaget Entra ASA, Mosvold & CO AS samt Vico Naering AS.
    

Den norska portföljen har en total uthyrbar area om cirka 58.000 kvm med kommunala och statliga hyresgäster och en genomsnittlig avtalstid om cirka 11 år. Det totala hyresvärdet bedöms uppgå till 79 Mkr (75 MNOK).
    

I portföljen ingår en skolfastighet om 2.250 kvm som ska uppföras av Entra och tillträde för den nya skolan är beräknat till juni 2018. Transaktionsvärdet inkluderar köpeskillingen för den nya skolbyggnaden.
    

Samtidigt meddelar SBB har bolaget säljer tre kommersiella fastigheter över värdering i Nyköping för 60 Mkr.
     

– Vi är glada över att kunna fortsätta vår utveckling i Norge. Med förvärvet stärker vi vår position i Norge inom segmentet samhällsfastigheter, samtidigt som vi säljer några av de få kommersiella fastigheter vi har i beståndet, säger Ilija Batljan, vd för SBB Norden.
     

Tillträde för de norska fastigheterna är beräknat till månadsskiftet mars/april 2017, medan fastigheterna i Nyköping ska frånträdas senast den 31 januari.