19 april 2024
torsdag, 19 januari 2017 11:45

Scandic öppnar hotell vid Helsingfors flygplats

Skrivet av 
alt

Scandic Helsinki Airport öppnar under första halvåret 2018.


Scandic Hotels har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med LAK Real Estate Oyj, dotterbolag till Finavia, gällande etablering och drift av ett nytt hotell vid Helsingfors flygplats. Arbetet med att färdigställa hotellet, Scandic Helsinki Airport, inleds i dagarna och öppning planeras till första halvåret 2018. Hotellet kommer att rymma 148 rum. Scandic driver sedan tidigare nio hotell i Helsingforsområdet och med nya Scandic Helsinki Airport förstärks positionen ytterligare.
    

Under de senaste åren har Helsingfors flygplats blivit en betydelsefull knutpunkt för flygrutter till Asien och behovet av övernattningsmöjligheter i nära anslutning till flygplatsen är stort. Nya Scandic Helsinki Airport kommer att vara beläget mittemot flygplatsen, knappt 100 meter från terminal 2. Hotellet ska inrymmas en kontorsfastighet i vilken flera våningsplan ska förvandlas till hotell, som utöver de 148 rummen ska innehålla fem konferenslokaler, en bar och restaurang, gym med tillhörande bastu.
    

– Scandic Helsinki Airport blir vårt åttonde flygplatshotell i Norden. Genom avtalet flyttar vi fram positionerna ytterligare som Nordens största hotelloperatör och stärker samtidigt vår ställning i ett av våra strategiskt viktigaste områden, Helsingforsområdet, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef för Scandic Hotels Group.