20 april 2024
onsdag, 18 januari 2017 14:56

Scandic tar över driften av åtta hotell i Norden

Skrivet av 
alt

The Hub Hotel i Kista ingår i Scandics överenskommelse med Pandox.


Scandic Hotels har tecknat ett avtal med fastighetsägarna Pandox och Eiendomsspar om att ta över driften av åtta hotell i Norge, Sverige och Danmark. Avtalet innebär ett utökat samarbete mellan parterna och en förstärkt position för Scandic Hotels på den nordiska marknaden. Totalt omfattar affären 1.708 rum, varav 1.136 i Norge, 357 i Stockholm och 215 i Köpenhamn.
    

Sju av hotellen som ingår i affären ägs av Pandox och ett ägs av Eiendomsspar. Pandox står idag för driften av samtliga hotell. Parterna har kommit överens om långsiktiga rörliga intäktsbaserade hyreskontrakt för hotellen. Scandic Hotels och Eiendomsspar/ Rica Eiendom har även kommit överens om renovering samt förlängning av befintligt hyresavtal för Scandic Holmenkollen Park Hotel i Oslo.
    

Avtalet inkluderar även det nyligen renoverade Grand Hotel i Oslo med anor från sent 1800-tal. Hotellet, som ägs av Eiendomsspar, kommer att bli Scandics sjätte signaturhotell i Norden. Vidare ingår de norska hotellen Lillehammer Hotell, Meetingpoint Hafjell, Thon Hotel Fagernes och Thon Hotel Sørlandet, svenska Best Western Plus Prince Philip och företagshotellet The Hub Hotel i Kista, Stockholm, samt danska First Hotel Copenhagen. Samtliga dessa hotell har en stark position inom mötes-, affärs- eller semestersegmentet på sina respektive marknader och de kommer snarast möjligt att profileras om för att ingå under Scandics varumärke.
    

Övertagandet sker utan köpeskilling och samtliga hotell förväntas bidra positivt till Scandic Hotels EBITDA redan från 2017. Samtliga hotell kommer att vara renoverade, och fastighetsägarna står för merparten av återstående investeringar fram till Scandics övertagande av driften.