25 april 2024
tisdag, 17 januari 2017 17:31

Stor försäljningsökning i Gränbystaden

Skrivet av 
alt
Gränbystaden, 2 km från Uppsala centrum, utvecklas till Uppsalas andra stadskärna. Bilden: Gränbystadens galleria ägs av Atrium Ljungberg. Foto: Erik Lefvander. 

 

I takt med att Atrium Ljungberg har skapat nya ytor för handel och serveringar i Gränbystaden, Uppsala, har omsättningen för handeln området successivt ökat. I fjol tillkom mer än 20 nya butiker och restauranger, vilket bidrog till att omsättningen ökade med 13 procent till nära 2,5 Mdr kr. Under året fick Gränbystaden ett nytt modestråk med butiker som Johnells och Gant, samtidigt som lekplatsen Lilla Uppsala och Turbo Sport & Adventure Zone etablerades och ett första bostadshus med 60 hyresrätter byggstartades.

 

– Omsättningsutvecklingen visar att Gränbystaden är en bra plats att utveckla handel och mötesplatser på. Dels har platsen en lång historia av handel, dels har den mycket god tillgänglighet. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen mot Uppsalas andra stadskärna när vi inviger de första lägenheterna hösten 2017, säger Jan Hammarling, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg.

 

Gränbystadens första bostadshus kommer även att innehålla en restaurang, Gränby vårdcentral och tandkliniken Nordic Dental. Under året planerar även vitvarukedjan Elon och Mio möbler att öppna nya butiker i Gränbystaden. Dessutom ökar områdets tillgänglighet med två busslinjer i tät trafik och i slutet av året öppnar ett nytt parkeringsgarage med 300 platser.