20 april 2024
tisdag, 03 januari 2017 20:21

Edito och Galären bygger Alcatraz i Luleå

Skrivet av 
alt

Alcatraz kommer att bli Norrlands största upplevelsecenter om cirka 9.000 kvm. Bild: Tirsén & Aili Arkitekter.

 

Bygg- och entreprenadföretaget Edito har fått i uppdrag av fastighetsbolaget Galären att bygga upplevelsecentret Alcatraz i Luleå.

 

Alcatraz kommer att bli Norrlands största upplevelsecenter om cirka 9.000 kvm. Det är en befintlig lokal på Spantgatan i Notviksstan, utmed den stora infarten till Luleå, som nu byggs om.

 

Upplevelsecentret kommer att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter med allt från Spa, konferenslokaler, foodcourt med flera olika restauranger och caféer, evenemangslokaler för mässor, gokart, paintball, lasergame och mycket annat då inte minst ett stort antal celler för Prison island.

 

Uppdraget kommer att bli Editos hittills enskilt största uppdrag.

 

– Vi är mycket glada och stolta över att ha fått Galärens förtroende att bygga Alcatraz. Det kommer att bli en otroligt häftig anläggning som kommer att besökas av väldigt många. Det är ett roligt och speciellt projekt med många olika och spännande funktioner i huset. För Galären är det viktigt att bygga miljövänligt och hållbart och vi delar absolut den uppfattningen. Huset kommer att certifieras till Green Building vilket ställer krav på hur vi bygger och genomför projektet och det tycker vi är riktigt bra, säger Erik Ranängen, vd på Edito.