25 april 2024
tisdag, 20 december 2016 13:13

Folksam köper Lysbomben 6 för 550 Mkr

Skrivet av 
alt

– Vi ser Lysbomben 6 på Kungsholmen som en samhällsfastighet och den har obligationslika egenskaper, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

 

Folksam har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Lysbomben 6 på Kungsholmen i Stockholm till ett värde av knappt 550 Mkr. Säljare är fastighetsfonder förvaltade av Blackstone och Areim. Fastigheten är idag uthyrd till Riksarkivet på ett 25-årigt hyresavtal.

 

Fastigheten Lysbomben 6 som ligger på Kungsholmen, omfattar cirka 15.500 kvm uthyrningsbar area, varav 6.000 kvm är kontor och 9.500 kvm är lager. Allt är uthyrt till Riksarkivet på ett 25-årigt hyresavtal.

 

– Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att köpa den här unika fastigheten på Kungsholmen i Stockholm. Den har en helt nyrenoverad kontorsdel och en bra hyresgäst i form av Riksarkivet. Vi ser fastigheten som en samhällsfastighet och den har obligationslika egenskaper, vilket passar väl in i vårt engagemang för att värna om en långsiktigt trygg avkastning till kunderna, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

Folksam tillträder som ägare till fastigheten från och med den 21 december.

 

Folksamgruppen äger idag fastigheter för närmare 25 Mdr kr och Folksam har som ett mål att kraftigt öka fastighetstillgångarna under de närmaste åren.