25 april 2024
måndag, 19 december 2016 17:38

Stendörren säljer till Regio i Järfälla

Skrivet av 

 

alt

Fredrik Brodin, Stendörren, och Eric Bergström, Sveafastigheter.

 

Stendörren Fastigheter AB har via bolagsaffär sålt fastigheten Veddesta 2:76 till Fastighets AB Regio (gemensamägt av Sveafastigheter och Tredje AP-fonden). Fastigheten, som förvärvades i slutet av 2013 för 90 Mkr från St Jude Medical som nyttjade lokalerna för eget bruk, är en tomställd projektfastighet omfattande cirka 18.000 kvm kontorslokaler.

 

Överenskommet fastighetsvärde vid försäljningen till Regio är 165 Mkr och aktielikviden uppgår till 76,4 Mkr. Fastighetsvärdet överstiger senaste gjorda värderingen med 19 Mkr. Frånträdet sker i januari 2017.

 

– Vi är glada att kunna sälja denna fastighet för ett pris som väsentligen överstiger vår värdering. Försäljningen frigör både kapital och projektledningsresurser som vi återinvesterar i andra projekt och förvärv, säger Fredrik Brodin, vd för Stendörren.

 

Järfälla kommuns planer för området där Veddesta 2:76 ligger omfattar 20.000 nya bostäder inom de närmaste 15 åren. I Veddesta påbörjas inom ett par år byggandet av uppgången för en ny tunnelbanesträckning och området kommer inom närtid att bindas samman med Barkarbyområdet där det planeras för högskola, forskning och ytterligare bostäder.

 

– Veddesta är ett enormt spännande område inom det expansiva Järfälla. Vi tänker oss en förädling av fastigheten och ett förändrat användningsområde, exempelvis till skolverksamhet vilket kommer att behövas i den nya stadsdelen. Närområdets utvecklingsplaner för sjukhus, bostäder, handel och kontor passar väl med Regios strategi att finnas i regionstädernas tillväxtområden, säger Eric Bergström, Sveafastigheter.

 

Real Value Management har biträtt köparen och ska fortsätta som lokal partner i enlighet med den s.k. LAMP-modellen (Local Asset Management Partner).