16 april 2024
onsdag, 14 december 2016 15:57

Finansieringen klar för Uppsala Eventcenter

Skrivet av 
alt

Uppsala Eventcenter ska sätta Uppsala på evenemangskartan på ett nytt sätt och göra staden aktuell för prestigeuppdrag som Melodifestivalen, stora konferenser, elitidrott på EM- och VM-nivå, men även ge hockeylaget Almtuna IS en arena för att etablera sig i SHL.

 

Uppsala kommun och projektbolaget Uppsala Eventcenter har kommit fram till en lösning kring finansieringen av den evenemangsarena som planeras i Gränbystaden. Därmed har det tagits ett stort steg närmare byggstart av Uppsala Eventcenter.

 

– Vi är övertygande om att samarbetet med NCC, som är upphandlad entreprenör, och SBB (Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB) borgar för en effektiv byggprocess och ett framgångsrikt klimatsmart eventcenter, säger Torbjörn Wennberg, vd för Uppsala Eventcenter.

 

Investeringen i projektet beräknas till totalt 800 Mkr. Kommunens totala ekonomiska åtagande är 150 Mkr i kapitaltillskott samt en hyra på 15 Mkr per år i 25 år. Anläggningens yta blir totalt omkring 30.000 kvm och den planeras få en kapacitet om cirka 6.800 fasta platser vid idrott och cirka 7.500 platser vid evenemang.