23 april 2024
onsdag, 14 december 2016 12:07

IN3PRENÖR utvecklar Studenternas i Uppsala

Skrivet av 
alt

IN3PRENÖR ska tillsammans med kommunägda Sportfastigheter i Uppsala uppgradera Studenternas fotbollsarena.


alt

Anders Bysell, vice vd IN3PRENÖR.


IN3PRENÖR samverkar med kommunägda Sportfastigheter i Uppsala i omvandlingen av Studenternas fotbollsarena. Projektet omfattar en ny arena för upp till 10.000 besökare vid fotboll och 15.000 i samband med konserter. Projekteringssamverkan påbörjas omgående och produktionen beräknas starta i sommar och pågå fram till 2020.
    

– Vi är glada över att Sportfastigheter valt oss som samarbetspartner i ett projekt som passar oss mycket väl utifrån vår tidigare erfarenhet av större komplicerade projekt, säger Anders Bysell, vice vd på IN3PRENÖR.
    

Projektet genomförs som utförandeentreprenad i nära samverkan med mål att åstadkomma en arenaanläggning för framtidens Uppsala. Det är ett komplext projekt med stora krav på samverkan och hållbarhet. Arenan byggs i etapper med en förutsättning att behålla dagens publikkapacitet under byggtiden. Även området runt arenan ska utvecklas och skapa förutsättningar för liv, rörelse och aktiviteter för alla uppsalabor, alla dagar i veckan. På bägge sidor om arenan byggs torgytor. Inom området skapas även restaurang, kafé, butiker och service.
    

– En av många utmaningar är att bygga samtidigt som det ska spelas fotboll, vilket kommer kräva mycket planering och flexibilitet men även en förståelse för och vilja att samverka med fotbollen. Här hoppas vi kunna få full utväxling av fördelarna med en samverkansentreprenad, säger Johan Quarfordt, projektledare på Sportfastigheter.