19 april 2024
tisdag, 06 december 2016 17:08

Concent utvald att bygga i Salem Centrum

Skrivet av 
alt

Concent och ETTELVA:s förslag till bebyggelse i Salem Centrum.

 

Concent är en av de fyra utvalda aktörer som fått förtroende av Salems kommun att utveckla bostäder i Salem Centrum. I bolagets förslag, som arbetas fram i samarbete med ETTELVA arkitekter, är livet mellan husen en hjärtefråga och bygger på att man flätar samman ett grönt stråk, som rymmer ytor för rekreation och fritidsaktiviteter, med ett centrumstråk som har butiker i bottenplan.

 

Bristen på mindre bostäder och hyresrätter i Salem är stor och totalt planerar kommunen nu att uppföra mellan 400 och 600 bostäder i området kring Salem Centrum.

 

I dagsläget är inte fördelningsvolymerna kommunicerade från kommunen, som dock angett att ingen exploatör kommer få mindre än cirka 5.000 kvm ljus BTA. De utvalda aktörerna ska genom en detaljplaneprocess samordna arbetet för att uppnå bästa resultat. Enligt lokaltidningen Södra sidan föreslås övriga byggherrar i området bli Bovieran, HSB och SMÅA.

 

– Det finns en stor potential i området. Det befintliga köpcentrat i området har nyligen bytt ägare och expansionsplaner finns vilket gör att det ihop med de nya bostäderna blir ett rejält lyft för Salem och det är verkligen jättekul att få vara med på den resan, menar Annika Liljegren, fastighetsutvecklare på Concent.

 

Detta stråk leder sedan ner till en aktivitetspark där kommunhus, bibliotek och skola knyter ihop området. På så sätt skapas en omgivning full med naturliga mötesplatser som lockar till både aktivitet och gemenskap.