18 april 2024
måndag, 05 december 2016 14:23

Diös hyr ut till Swedbank i Falun

Skrivet av 
alt

Här, på Åsgatan i Falun, ska Diös och Swedbank utveckla ett nytt bankkontor.


I april 2017 kommer Swedbank i Falun att flytta in i nya lokaler bredvid Åhléns, på Åsgatan i Falun. Nya Knutpunkten, Faluns nya bussterminal, och gatans förlängning mot busstorget har bidragit till ett ökat flöde av människor i området, vilket skapar en större attraktivitet för kvarteret. Diös utvecklar nu lokalen tillsammans med Swedbank lokalt i Falun med sikte på framtidens bank.
    

– Vi är väldigt glada att vi får vara med och skapa förutsättningar för framtidens bank. Det är också glädjande att vi nu får in Swedbank som hyresgäst i denna lokal. Det kommer att bidra till ytterligare ökade flöden i området, säger Jessica Nyman, affärsområdeschef, Diös Dalarna.
    

– Det har varit ett mycket bra samarbete mellan oss och Diös. Vi har gemensamt jobbat fram en lösning som känns i framkant och lokalen kommer att passa Swedbanks nya koncept mycket bra. Med detta hoppas vi kunna förstärka vår identitet för både befintliga och nya kunder och vi ser fram emot att flytta in under våren, säger Linda Jonsson, bankchef på Swedbank Falun.
    

Swedbank flyttar från Bergströms galleria, som också ägs och förvaltas av Diös, vilket möjliggör en utveckling för ökad handel och nya butikskoncept i de lokalerna. Helt i linje med de nya planer som finns för gallerian och som presenteras längre fram under nästa år.