19 april 2024
torsdag, 01 december 2016 11:34

Magnolia och Alecta köper Stinsen för 700 Mkr

Skrivet av 
alt

Magnolia Bostad ska uppföra cirka 2.000 bostäder på fastigheten Stinsen 2 i Sollentuna.


Magnolia och Alecta har avtalat om förvärv av köpcentrumfastigheten Stinsen 2 i Sollentuna. Säljare är CBRE Global Investors. Magnolia Bostad planerar att uppföra cirka 2.000 bostäder på fastigheten. Affären genomförs som en bolagsaffär och köpeskillingen uppgår till cirka 700 Mkr. Wigge & Partners har varit legal rådgivare åt Magnolia Bostad i affären.
    

Tidigare ägare har initierat programarbetet för ny detaljplan med bostäder i kombination med kommersiella ytor för att integrera Stinsen i den nya stadsmiljön som växer fram i och kring området. Magnolia och Alecta ska fortsätta att driva planprocessen och bostadsutvecklingen kommer vid ny detaljplan att ske etappvis.
    

Magnolia ska utveckla samtliga bostäder och sälja en tredjedel av dessa som hyresrätter till Alecta. Vidare ska en tredjedel av bostäderna säljas till Slättö i enlighet med det ramavtal som tecknades mellan Magnolia och Slättö den 25 november. Vinstavräkning kommer ske i takt med att projekten realiseras. Den sista tredjedelen bostäder utvecklar Magnolia som bostadsrätter.
    

Fastigheten omfattar knappt 54.200 kvm i Södra Häggvik, i närheten av Magnolia Bostads projekt Lumen och Traversen 18. På fastigheten finns Stinsen köpcentrum med cirka 41.600 kvm uthyrbar area handel och kontor. Närområdet har under de senaste åren befunnit sig i stark utveckling och är under omvandling till attraktiva stads- och bostadskvarter.
    

Stinsen köpcentrum har idag omkring 70 hyresgäster, med en genomsnittlig återstående hyrestid om cirka 2,5 år. De största hyresgästerna är City Gross, Intersport, Friskis & Svettis och Stadium. Hyresintäkterna uppgår till cirka 70 Mkr och uthyrningsgraden är cirka 80 procent.