Skriv ut denna sida
onsdag, 23 november 2016 11:49

441 nya hyresrätter i centrala Södertälje

Skrivet av 
alt
På Sländan 6 vid Storgatan och Astrabacken i Södertälje ska Magnolia bygga 441 hyresrätter.

 

Stadsbyggnadsnämnden i Södertälje har beslutat att bevilja bygglov för 441 nya hyresrätter i direkt anslutning till det nya högskoleområdet Södertälje Science Park. Lägenheterna ska uppföras på fastigheten Sländan 6, belägen vid Storgatan, Kvarnbergagatan, Astrabacken. Lägenheterna är på ett till tre rum och kök, och i projektet ingår även tre mindre butiks- eller kontorslokaler. Utöver detta är ytterligare delar av fastighetens bottenplan möjliga att utveckla för butiksytor på sikt. Lägenheterna kommer att byggas av Magnolia AB.

 

– Det här är något vi har jobbat hårt för, och sannolikt är detta det största enskilda bygglovet sen 1975. Därför känns det extra roligt att vi nu är klara. Bostäderna kommer att öka stadslivet i den här delen av staden. Fler boende i området innebär också en ännu mer levande stadskärna dygnet runt, vilket stärker både handel och näringsverksamhet, säger Håkan Buller (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

 

Området ligger i direkt anslutning till KTH:s nya lokaler i Södertälje Science Park, som är ett samarbete mellan KTH, Scania och Astra Zeneca.

Senaste från Redaktionen