20 april 2024
tisdag, 22 november 2016 09:18

Migrationsverket hyr 17.000 kvm av Fabege

Skrivet av 
alt
Migrationsverket flyttar till Fabeges Grand Central i Sundbyberg under sommaren 2018.

 

Migrationsverket samlar stora delar av region Stockholms verksamhet till Grand Central Sundbyberg. Hyresavtalet gäller cirka 17.000 kvm, av totalt 36.000 kvm i kontorsbyggnaden, och löper i minst 6 år.  Hyresvärdet årligen är cirka 45 Mkr. Inflyttning beräknas ske efter sommaren 2018.

 

Efter en omfattande upphandling har Migrationsverket nu fattat beslut om att samla sina medarbetare och sitt nya servicecenter i Sundbybergs Centrum. Flytten innebär att Migrationsverket lämnar lokalerna i Arenastaden och Hallonbergen och flyttar in i helt nyrenoverade lokaler i fastigheten Grand Central Sundbyberg. Nettouthyrningseffekten för Fabege landar på cirka 20 Mkr. De övervägande skälen bakom valet av lokalisering var de mycket goda kollektivtrafikläget och flexibiliteten i de nya lokalerna.

 

Migrationsverkets nya kontor och servicecenter kommer att ha en egen entré med adress Sturegatan. Grand Central Sundbyberg har ytterligare cirka 19.000 kvm kontors- och butiksytor för uthyrning och framtida hyresgäster på de övre våningsplanen kommer att ha sin entré mot Järnvägsgatan och det framtida nya torget i Sundbyberg.

 

– Vi är mycket glada över att Migrationsverket blir kvar som kund hos Fabege. Baserat på vår långa och mycket goda relation har det varit viktigt för oss att hitta ett riktigt bra kontor och placering för deras verksamhet, säger Andreas Malmsäter, uthyrnings- och marknadschef på Fabege.

 

Fastighetsbeteckningen för Grand Central Sundbyberg är Orgeln 7.