20 april 2024
onsdag, 16 november 2016 12:10

SEB flyttar till Humlegårdens Hamngatan 15

Skrivet av 
alt

SEB har valt att etablera sig i Humlegårdens fastighet på Hamngatan 15 i Stockholm.

 

 

På bästa läge vid Hamngatan, i höjd med Norrmalmstorg, kommer SEB att etablera ett nytt bankkontor. Fastigheten uppfördes redan 1881 och erbjuder omkring 7.000 kvm uthyrningsbar yta. Uthyrningen till SEB avser lokaler om cirka 700 kvm och avtalet sträcker sig över 6 år. Uppförandet av bankkontoret kommer att påbörjas i februari 2017 och beräknas stå klart i juni 2017.

 

I samband med etableringen vid Norrmalmstorg kommer SEB vidareutveckla sitt nya koncept för att möta sina kunder. Kontoret uppförs i fastighetens entréplan, ett mycket kommunikativt läge med god synlighet.

 

Det sexåriga hyresavtalet omfattar cirka 700 kvm. Ombyggnadsarbetet påbörjas i februari 2017 och det nya bankkontoret beräknas öppna i juni 2017.

 

– Vi lägger alltid stor vikt vid att skapa en bra sammansättning av hyresgäster i våra fastigheter, och butikslokalerna i entréplan är också viktiga ur perspektivet att de bidrar till den allmänna servicen och atmosfären i området. Vi är därför oerhört glada över att SEB har valt Hamngatan 15 som plats för sitt nya koncept, säger Peter Lind, Fastighetschef Humlegården.

 

Fastigheten Styrpinnen 19 uppfördes redan 1881 och ritades av arkitekt Oskar Erikson. Humlegården förvärvade fastigheten 2007 med syftet att förädla huset och skapa moderna kontor för hyresgäster med höga krav på sin arbetsmiljö. Den har under senare år genomgått en stor om- och tillbyggnad, där den ursprungliga fasaden har behållits och en ny byggnad har uppförts på insidan. Idag erbjuds toppmoderna kontorslokaler på en total uthyrningsbar yta om cirka 7.000 kvm. Nyligen slutfördes även ett ombyggnadsprojekt i fastighetens entré, där det finns en installation signerad Cilla Ramnek.