19 april 2024
torsdag, 27 oktober 2016 10:58

SBB köper av Gimmel och får nya storägare

Skrivet av 
alt

Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson blir ägare i Samhällsbyggnadsbolaget (SBB).


Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva hela Gimmel fastigheters bestånd i Sundsvall och bli delägare i bolagets övriga bestånd i Bollnäs och Söderhamn. Genom förvärvet går också Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson in som storägare i SBB. Dessutom ökar Lennart Schuss sin ägarandel i SBB. Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson deltar dessutom i en nyemission av stamaktier B.
    

– Samhällsbyggnadsbolaget har en bred ägarkrets med fastighetskunniga aktörer. Vi är glada att kunna välkomna Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson som delägare i SBB. Jag ser fram emot att tillsammans med dem och våra övriga aktieägare bygga Nordens bästa, långsiktiga aktör inom bostäder och samhällsfastigheter, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggandsbolaget.

 

Affären mellan SBB och Gimmel Fastigheter kommer att behandlas på SBB extra bolagsstämma på grund av att Lennart Schuss är styrelseordförande i båda bolagen.

 

Gimmel Fastigheter, som ägs till lika delar av Erik Paulsson, Sven-Olof Johansson, Kvalitena AB, Peder Johnson och Lennart Schuss, är en av de största hyresvärdarna i Sundsvall med cirka 800 lägenheter, något som ger SBB en bra bas för fortsatta förvärv i regionen.