19 april 2024
onsdag, 26 oktober 2016 11:30

NCC bygger för 158 Mkr i Kristianstad

Skrivet av 
alt

NCC utvecklar Idrottsområde Söder i Kristianstad. Illustration: Fojab arkitekter


Under 2010 invigdes Kristianstads Arena, som byggdes av NCC på uppdrag av kommunen. Nu ska bolaget utveckla närliggande Idrottsområde Söder till ett funktionellt och attraktivt idrottsområde med bland annat nya fotbollsplaner, upprustad friidrottsanläggning och fler utomhustennisbanor. Ordern är värd 158 Mkr.
    

– Idrottsområde Söder är ett spännande projekt som består av flera delar, bland annat ska en ny huvudarena för fotboll byggas med hybridgräs. Det är en mix av naturgräs och konstgräs som ger många speltimmar per säsong, med bibehållen känsla av naturgräs. Anläggningen får markvärme och blir en av de första hybridgräsplanerna i landet som klarar elitfotbollens krav, säger Ingemar Paulsson, projektchef NCC.
    

I anslutning till huvudarenan byggs en läktare med drygt 1.200 platser, serverings- och arrangemangsytor samt konstgräsplaner, tennisbanor och parkering. Dessutom rustas nuvarande friidrottsanläggning upp med renoverade löparbanor och kastbur med mera. Arbetet påbörjas nu i slutet av oktober och beräknas vara färdigt i slutet av 2018.