25 april 2024
måndag, 17 oktober 2016 10:20

Riksbyggen byggstartar i Kongahälla

Skrivet av 
alt

Riksbyggens Brf Vildvinet i Kongahälla blir en del av Kungälvs stad.


Nu är det dags att ta första spadtaget för Brf Vildvinet med 81 lägenheter i Kongahälla, Kungälvs centrum. Det blir den första av fyra bostadsrättföreningar som Riksbyggen ska uppföra i Kongahälla och sammanlagt handlar det om cirka 270 nya lägenheter. Intresset har varit enormt för Brf Vildvinet och samtliga lägenheter utom en är redan sålda. Inflyttningen är planerad att ske under 2018.
    

– Det känns mycket bra att vi nu kan starta bygget och som långsiktig samhällsutvecklare vara med och utveckla en ny stadsdel i Kungälv, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen.
    

Kongahälla blir en levande del av Kungälvs stad och ska under de närmast åren bebyggas med totalt 900 lägenheter, nya gågator med butiker och ett nytt stort köpcentrum.
    

– Kongahälla ligger helt rätt, mitt i staden bredvid största handelsinvesteringen i Sverige och ett stenkast från nya resecentrum. Det behövs 700.000 nya bostäder inom de kommande tio åren i Sverige, det handlar om jobben och tillväxten, och nu ökar vi farten, säger Miguel Odhner (S) kommunalråd Kungälv.