Skriv ut denna sida
fredag, 14 oktober 2016 12:18

Willhem köper för 2,8 Mdr av Akelius

Skrivet av 
alt

Mikael Granath, vd för Willhem.


Willhem har avtalat om att köpa 31 fastigheter innehållande 1.763 hyreslägenheter i Halmstad och Eskilstuna av Akelius för 2,8 Mdr kr, motsvarande 23.500 kr/kvm. Affären gör att Willhem stärker sitt grepp i Mälardalen och blir den största privata bostadsaktören i Halmstad.
    

– Det är roligt att vi nu växer så kraftigt i Mälardalen. Här ser vi synergieffekter med vår verksamhet i Västerås som tillsammans med Eskilstuna kommer att utgöra ett förvaltningsområde. I Halmstad dubblerar vi i princip fastighetsbeståndet. Som nästa steg hoppas vi få igång vår nyproduktion både i Halmstad och Västerås, säger Mikael Granath, vd för Willhem.
    

Fastigheterna i Halmstad är centralt belägna och innehåller 1.160 lägenheter och ett pågående projekt där 72 nya lägenheter uppförs. Beståndet i Eskilstuna innefattar 603 lägenheter, även dessa med centralt läge. Den totala befintliga uthyrningsbara arean är 119.100 kvm. 
    

I och med affären övergår även Akelius personal i Halmstad och Eskilstuna till Willhem. Förvärvet är villkorat av sedvanlig konkurrensprövning. Tillträde är planerat till den 1/3 2017.
    

Efter försäljningen äger Akelius 15.500 lägenheter i Sverige, varav 8.700 i Stockholm och 6.600 i Öresundsregionen.

 

– I och med försäljningen finns 83 procent av våra lägenheter i städer med mer än en miljon invånare. Det är vår trygghet, säger Pål Ahlsén, vd Akelius Residential Property.

Senaste från Redaktionen