24 april 2024
onsdag, 12 oktober 2016 13:55

Riksbyggen uppför 155 bostäder i Norrtälje Hamn

Skrivet av 
alt

Riksbyggen ska bygga lägenheter för både unga och äldre i Norrtälje Hamn.


Riksbyggen köper mark i Norrtälje Hamn och planerar nu för att bygga 155 bostadsrätter fördelade på två bostadsrättsföreningar där den ena föreningen blir ett Bonum Seniorboende. Byggstart beräknas kunna ske år 2020.
    

Fram till år 2040 beräknas Norrtälje kommun ha växt från dagens 60.000 invånare till 80.000 invånare.
    

– Norrtälje befinner sig i en mycket stark tillväxtfas och från Riksbyggens sida vill vi vara med och långsiktigt bidra till utvecklingen av kommunen. Vi är därför mycket glada över möjligheten att kunna bygga nya bostäder i ett av Norrtäljes absolut bästa lägen, säger Mårten Lilja, vice vd och chef för affärsområde Bostad på Riksbyggen.
    

Bostadsrättsföreningarna kommer att byggas för en energianvändning som uppfyller kraven för Miljöbyggnad Silver samt ha laddplatser för elbilar och gemensam bilpool.
    

– Vi har ombett Riksbyggen att beskriva vad man kan erbjuda i social och ekologisk hållbart stadsbyggande samt sökt spännande gestaltningsförslag som motsvarar våra höga förväntningar i vår Utbyggnadsstrategi för Norrtälje Hamn. Vi anser att Riksbyggens koncept att i samma kvarter skapa förutsättningar för både unga och äldre, planerade verksamheter för ungdomar medmera är mycket spännande och som kommer att uppfylla våra förväntningar, säger Roger Gustafsson, projektledare för Norrtälje Hamn.