19 april 2024
tisdag, 11 oktober 2016 15:51

Balticgruppen hyr ut till WSP i Umeå

Skrivet av 
alt

Balticgruppens byggnad vid Östra Strandgatan i Umeå blir ytterligare ett steg i att knyta ihop området nere vid älven med staden. Bild: Wingårdhs


Balticgruppen tar nu nästa steg i utvecklingen av kvarteret Laxen i Umeå genom att etablera ett nytt hus mellan de befintliga byggnaderna och Kyrkbron. Den nya byggnaden har ritats av Wingårdhs.

 

Bygglovsansökan kommer att lämnas in inom kort och arbetet väntas komma igång redan under vintern, med planerad inflyttning hösten 2018. Klart är att WSP blir en av hyresgästerna i det nya huset.

 

– Det här är ett stort steg i arbetet med att bygga ihop området runt Östra Strandgatan med centrum. Vi är otroligt nöjda med de förslag som Gert Wingårdh och hans kollegor har presenterat och jag kan knappt vänta tills vi får sätta spaden i backen, säger Jonas Olsson, vd Balticgruppen AB.

 

Den planerade byggnaden är på knappt 6.000 kvm fördelat på fyra våningsplan. I huset kommer Balticgruppen att erbjuda flexibla och anpassningsbara kontorslokaler med möjlighet till öppet kontorslandskap och enskilda kontorsrum. Under byggnaden planeras ett parkeringsgarage för att svara upp emot behovet av parkering.