19 april 2024
måndag, 10 oktober 2016 17:26

Swiss Life köper Mayfair Capital

Skrivet av 
alt

Stefan Mächler, CIO för Swiss Life Group.

Swiss Life Asset Managers förvärvar Mayfair Capital, ett oberoende och Londonbaserat förvaltningsbolag för fastighetsinvesteringar. Mayfair Capital förvaltar för närvarande cirka 1,11 miljarder euro, cirka 1 miljard pund, enligt uppgifter om Mayfairs fastighetstillgångar per den 30 juni 2016.
 
I ett pressmeddelande från SwissRe sägs att transaktionen stärker Swiss Lifes regionala ställning i Storbritannien, som är en av de viktigaste och mest likvida europeiska fastighetsmarknaderna och som har en intressant tillväxtpotential.
 
Mayfair Capital, ett oberoende och ett ägarlett brittiskt förvaltningsbolag för fastighetsinvesteringar, som grundades 2002 och som har sitt huvudkontor i London. Mayfair Capitals team består av 16 anställda som förvaltar åt institutionella investerare i Storbritannien.
 
Förvärvet är föremål för ett myndighetsgodkännande och förvärvet förväntas slutföras under fjärde kvartalet 2016. Mayfair Capitals varumärket förblir oförändrad. Båda parter har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.
 
– Förvärvet är ett viktigt steg i vår tillväxtstrategi inom våra kärnstrategiska områden. Med Mayfair Capital kan vi expandera vår regionala närvaro och stärka vår position som en av de ledande institutionella fastighets- och kapitalförvaltarna i Europa. Transaktionen kommer också göra det möjligt för oss att utöka våra befintliga kundrelationer och få tillgång till nya kunder. Vi ser fram emot att arbeta med det erfarna teamet i Mayfair Capital, säger Stefan Mächler, CIO för Swiss Life Group.
 
James Thornton, CEO för Mayfair Capital, kommenterar:

 

– Förvärvet passar perfekt med vår tillväxtstrategi och är ett bevis på styrkan i företaget Mayfair Capital och dess investerare.

 

  
I Storbritannien, förvaltar Mayfair Capital fastighetstillgångar åt Income Trust for Charities och Mayfair är rådgivare till Property Income Trust for Charities (på uppdrag av kunder från Schroder Real Estate Capital Partners). Mayfair Capital Commercial Property Trust förvaltar även på uppdrag av kunder till Jupiter Asset Management.

 

Dessutom förvaltar Mayfair Capital två skuldportföljer med bostadslån där investerarna är dels pensionsfonder, dels förmögna privatpersoner. TM