20 april 2024
måndag, 10 oktober 2016 16:49

Newsec tar Espresso House till Vällingby City

Skrivet av 
alt

I vår öppnar Espresso House i Vällingby City.


Vällingby City ägt av Svenska Bostäder har genom Newsec tecknat avtal med Espresso House, som under våren 2017 öppnar en coffee shop med plats för cirka 100 sittplatser vid Vällingby Torg. Espresso House kommer att ta över Swedbanks lokaler.
    

– Centrumledningen ser i sina kundundersökningar att besökarna uppskattar Vällingby City som en mötesplats att komma till med familj och vänner. Samtidigt efterfrågar de en ökad fokus på trivselfaktorer och en ökad tillgänglighet för exempelvis barnfamiljer. Vi vill vara lyhörda för våra besökares preferenser och ser att Espresso House kommer att vara ett mycket positivt tillskott till atmosfären i Vällingby, säger Newsecs Annelie Bergholm, kontraktsförvaltare i Vällingby City.
    

Espresso House, som har 220 etableringar runt om i Norden, sätter kaffeupplevelsen först och varje anställd genomgår en intern utbildning för att bli diplomerad barista. Bröd och bakverk bakas i det egna bageriet i Malmö och kedjan satsar stort på kafémiljön.
    

– Vi har länge velat etablera oss i Vällingby City, därför blev vi extra glada när det stod klart att vi fick flytta in i den stilfulla lokalen vi haft ögonen på ett tag. Med ett riktigt bra läge i köpcentrumet tror vi mycket på denna etablering och vi ser fram emot att erbjuda gott kaffe i en mysig miljö till våra gäster, säger Jennifer Karlberg, etablerare på Espresso House.
    

Vällingby City är ett av Sveriges största utomhuscentrum och omfattar totalt cirka 70.000 kvm. Under 2015 var den totala omsättningen drygt 1,6 Mdr kr och antalet besökare omkring 11 miljoner.