20 april 2024
torsdag, 06 oktober 2016 17:42

Skanska säljer M25 i London för 2,9 Mdr

Skrivet av 
alt

M25 eller London Orbital Motorway är en 117 engelska mil (188 km) lång motorväg som omsluter nästan hela Greater London, England. Ett smalare vägavsnitt diskuterades för första gången på 1960-talet som en del av planen att bygga fyra ringleder runt London. Några vägavsnitt, baserade på den övergivna planen för London Ringways, byggdes i början av 1970-talet och avslutades år 1986.

 

Skanska har tecknat ett avtal om försäljning av sin investering i motorvägen M25 i London för cirka 2,9 Mdr kr. Köparen, Edge Orbital Holdings Limited, är ett konsortium bestående av institutionella investerare sammansatt av rådgivaren Macquarie Capital (Europe) Limited.

 

Försäljningen gäller Skanskad 40-procentiga ägarandel i Connect Plus, som driver koncessionen av ringleden M25 som sträcker sig runt nästan hela London. Connect Plus aktieägare består utöver Skanska av Balfour Beatty, Atkins och Egis. Projektet har genomförts i Offentlig-Privat Samverkan (OPS).

 

Genomförandet av affären är bland annat villkorat av att tillstånd erhålls från Highways England Company Limited. Den slutliga köpesumman kan komma att justeras till följd av vissa fastställda villkor. Försäljningen väntas vara slutförd i början av 2017 och Skanska kommer då att meddela det slutliga försäljningspriset och bokföra transaktionen i Skanska Infrastructure Development.