23 april 2024
torsdag, 06 oktober 2016 10:08

Profi köper Handenterminalen

Skrivet av 
alt

Stena säljer Handenterminalen till Profi och fokuserar på sina bostadsprojekt i Haninge kommun.


Profi Fastigheter förvärvar fastigheten Söderbymalm 3:468 i Haninge, även känd som Handenterminalen. Fastigheten omfattar totalt 35.000 kvm kommersiella lokaler för kontor, utbildning och lager. Förvärvet görs från Stena Fastigheter med tillträde 31 oktober.
    

Fastigheten har ett utmärkt kommunikationsläge och är integrerad med Handens pendeltågsstation intill Haninge Centrum. Uthyrningsgraden uppgår för närvarande till cirka 70 procent.
    

– Vi är mycket glada över förvärvet av Handenterminalen och möjligheten att engagera oss i utvecklingsarbetet för Haninge Centrum. Med förvärvet stärker vi vårt kommersiella erbjudande i söderort ytterligare samtidigt som vi ser spännande utvecklingsmöjligheter för fastigheten på sikt, säger Thomas Sipos, vd Profi Fastigheter. 
    

– Vi har precis startat upp nybyggnation av ett flertal bostadsetapper i Haninge som kommer att pågå under lång tid. På grund av vår omfattande satsning på nyproduktionen av bostäder i bland annat Vegaområdet och centrala Haninge har vi tagit det strategiska beslutet att sälja den här kommersiella fastigheten, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.