Skriv ut denna sida
tisdag, 04 oktober 2016 16:05

Atrium Ljungberg avtalar stort i Barkarby

Skrivet av 
alt

E.ON och Järfälla kommun blir stora hyresgäster i Atrium Ljungbergs Bas Barkarby i den nya stadsdelen Barkarbystaden. Bild: White arkitekter

 

I december 2015 skrevs en avsiktsförklaring mellan E.ON och Järfälla kommun som syftar till att skapa förutsättningar för hållbar stadsutveckling och energiförsörjning i hela Barkarbystaden. Nu finns även en avsiktsförklaring mellan Atrium Ljungberg och E.ON för den planerade mötesplatsen Bas Barkarby i Järfälla, och för samarbete kring hållbar stadsutveckling i Barkarbystaden. Utöver samarbetet om smarta energilösningar är ambitionen också att E.ON ska etablera ett nytt Stockholmskontor i Bas Barkarby.

 

Atrium Ljungberg har en markanvisning med en byggrätt om 50.000 kvm centralt i Barkarbystaden. Där planerar bolaget tillsammans med kommunen att skapa Bas Barkarby, en regional mötesplats för lärande, näringsliv och kultur i stadsdelen. Målsättningen är att byggstart ska ske under första kvartalet 2017 med inflyttning sommaren 2019. Järfälla kommun kommer att hyra en del av huset för utbildnings- och kulturverksamhet.

 

– Hållbar stadsutveckling är vår kärnverksamhet och vi är glada över att vara en del av utvecklingen av ett hållbart Barkarbystaden. De gemensamma ambitionerna i avsiktsförklaringen är en bra grund för att nå visionen om vårt kommande projekt, Bas Barkarby, som en miljömässigt och socialt hållbar mötesplats, säger Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

Senaste från Redaktionen