19 april 2024
måndag, 03 oktober 2016 18:15

SPP köper skolfastigheter för 710 Mkr

Skrivet av 
alt

Marita Loft, vd Storebrand Fastigheter AB.

 

SPP Fastigheter har köpt en portfölj bestående av förskole- och grundskolefastigheter där merparten ligger i Storstockholmsområdet. Säljare är Actus Fastigheter och det underliggande fastighetsvärdet är cirka 710 Mkr. Säljarens rådgivare har varit JLL.

 

– Jag har med stort personligt engagemang under drygt ett decennium ägnat mig åt att utveckla moderna och attraktiva pedagogiska miljöer. Det känns nu mycket tillfredsställande att kunna överlämna stafettpinnen till en långsiktig och ansvarstagande fastighetsägare, säger Daniel Andersson, vd och ägare till Actus Fastigheter AB.

 

Kilpatrick Townsend har biträtt Actus Fastigheter i affären.

 

Fastigheterna ligger i strategiskt utvalda utvecklingsområden med växande befolkning och elevunderlag. Fastigheterna är fullt uthyrda till starka hyresgäster och drygt hälften av hyresintäkterna kommer från kommunala kontrakt. Den genomsnittliga löptiden för hyreskontrakten är cirka 15 år.

 

– Vi är glada över att ha förvärvat denna portfölj. Det är en institutionell produkt med långa hyresavtal som passar väl in i vår investeringsstrategi, säger Marita Loft, vd Storebrand Fastigheter AB.