19 april 2024
tisdag, 27 september 2016 17:12

AFA vill bygga 400 bostäder vid Sabbatsberg

Skrivet av 
alt

Längs Torsgatan planerar AFA Fastigheter ett torg i korsningen mellan Torsgatan och nya Torsgränd som blir en av de viktiga målpunkterna längs Torsgatan och den nya entrén upp till Sabbatsberg.

 

alt

Kvarteren kring Torsgränderna har en lång och rik historia som förändras över tid – från 1700-talet och framöver.

 

alt

Torsgränderna skapar förutsättningar för mer liv och rörelse längs framför allt Torsgatan som idag upplevs som relativt ödslig och outnyttjad.

 

alt

Torsgränderna skapar möjligheter till park, kulturliv och storstadspuls för 1000 Stockholmare!

 

AFA Fastigheter presenterar ett förslag som kan resultera i 400 bostäder i det nya området Torsgränderna vid Sabbatsberg i centrala Stockholm. Förslaget har tagits fram utifrån stadens ambitioner och ett visionsarbete tillsammans med bland annat husets befintliga hyresgäster, som innebär en vidareutveckling av fastigheten Sabbatsberg 22 som gränsar mot Torsgatan.

 

Närmast inväntas ett positivt beslut från Stadsbyggnadsnämnden om att detaljplanearbetet kan påbörjas.

 

Länsstyrelsen har beräknat att det bara i Stockholms stad behöver byggas 16.000 bostäder per år fram till 2030. AFA Fastigheter vill bidra till detta mål genom att bygga nya lägenheter och samtidigt skapa en välkomnande del i Stockholms innerstad, där hållbart boende samsas med parker, kulturliv och handel.

 

– Vårt förslag visar tydligt hur en otillgänglig och sluten plats med befintlig bebyggelse, som av många upplevs som tom och otrygg, istället kan bli en levande och inbjudande plats för många. Nu hoppas vi att Stockholms stad beslutar att sätta fart framåt så att fler bostäder kan tillföras i innerstaden, säger Gunilla Högbom, Chef Projekt AFA Fastigheter.

 

Förslaget knyter samman två centrala stadsdelar, Vasastan och Norrmalm, genom att kombinera aktivt gatuliv med kulturrika parkmiljöer. Med butiker i gatuplan och nya stråk anpassade för gående och cyklister skapas liv och rörelse som ökar tryggheten i området. Arkitekturen bygger också vidare på Stockholms uppskattade kvartersstad och Atlasområdets karaktäristiska nivåskillnader.