25 mars 2019
onsdag, 21 september 2016 15:24

SBB köper i Linköping, Motala och Sollentuna

Skrivet av 
alt
Tellus 1 Motala. I förvärvet omfattar Tellus 1 och Basaren 7 i Motala cirka 500 lägenheter.

 

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) förvärvar samhällsfastigheter i Sollentuna och Linköping samt bostadsfastigheter i Motala. Den totala ytan är 57.300 kvm varav 37.500 kvm bostäder. Hyresgästerna, Stockholms läns landsting och Kunskapsskolan har långa hyreskontrakt. Fastigheterna är välskötta med stora gjorda investeringar. Bostadsfastigheterna i Motala, Tellus 1 och Basaren 7 omfattar cirka 500 lägenheter.

 

– SBB har haft en stark tillväxt på kort tid. Bolaget har efter fem månader 2.600 lägenheter och cirka 200.000 kvm lokaler. Vi är på god väg att etablera oss som en av landets större aktörer inom bostäder och samhällsfastigheter. Med en effektiv organisation och egen förvaltning ser vi fram emot att fortsätta växa i hela Sverige, säger Ilija Batljan, vd Samhällsbyggnadsbolaget.

 

I styrelsen för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB), som ännu inte har inkommit med sin första årsredovisning, sitter Lennart Schuss som styrelseordförande samt Göran Cöster och Johan Råsberg som ledamöter. Ilja Batljan är vd och ledamot i styrelsen.