25 april 2024
tisdag, 20 september 2016 15:47

NCC bygger parkeringshus i Örebro

Skrivet av 
alt

Henrik Landelius, chef NCC Building Sweden.

 

NCC och Region Örebro ska i samverkan bygga ett nytt parkeringsgarage med över 800 platser samt en ny godsmottagning vid Universitetssjukhuset i Örebro. Ordern är värd närmare 250 Mkr. Sedan tidigare har NCC i uppdrag till att uppföra det nya H-huset vid sjukhuset till ett ordervärde av 1,5 Mdr kr.

 

– Behovet av fler parkeringsplatser har ökat i takt med att vi nu bygger ut specialistvården vid Universitetssjukhuset. Det är positivt att vi tillsammans med NCC nu kan påbörja planerings- och projekteringsfasen av ett nytt parkeringsgarage som ska förbättra tillgängligheten till sjukhuset, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson, regionstyrelsens ordförande.

 

Parkeringshuset ska kunna nyttjas av både personal och besökande till sjukhuset. Platserna fördelas på fem öppna våningsplan ovan jord där det översta våningsplanet blir en takparkering och där även en solcellsanläggning planeras. Bottenplan och underliggande källarplan får lokaler för ny godsmottagning och nya skyddsrum.

 

– Vi är glada över att få fortsätta samarbetet med Region Örebro med fler uppdrag i anslutning till sjukhuset. Vår ambition blir att skapa ett öppet och tryggt parkeringshus med en attraktiv arkitektonisk utformning, säger Henrik Landelius, chef NCC Building Sweden.

 

Projektet genomförs i samverkan där den första fasen nu inleds. Under denna kommer detaljerad kalkyl, bygghandlingar och projektering genomföras. Byggstart planeras till halvårsskiftet 2017 och parkeringshuset väntas stå klart vid årsskiftet 2018/2019.