19 april 2024
onsdag, 14 september 2016 14:58

Källqvist blir ny vd för Mimer

Skrivet av 
alt

                                                                                                                              

Mikael Källqvist (bilden), vice vd och förvaltningschef på Svenska Bostäder i Stockholm, blir ny vd för allmännyttiga Bostads AB Mimer i Västerås. Han ersätter Anders Nordstrand, som utsetts till ny vd för Sabo.
    

– Vi sökte en person som sätter hyresgästen i första rummet med starka ledaregenskaper och som har intresse för samhällsfrågor. Allt detta har Mikael. Han är en trygg person med varmt hjärta. Det avspeglar sig i ett starkt engagemang för hyresgästerna och ett starkt intresse att fortsätta utveckla Mimers roll som samhällsbyggare, säger Lars Korkman, styrelseordförande för Mimer.
    

Mikael är född och uppvuxen i Stockholms södra förorter men kommer nu att flytta till Västerås. Från sin tid i Stockholm tar han främst med sig förståelsen för hur viktig bostaden är för människan och han anser att Mimers främsta uppdrag är att hyresgästerna ska trivas och känna sig trygga i sina hem och bostadsområden.
    

– Vi är i ett läge där det saknas bostäder vilket ställer stora krav på oss. Mimer har startat många spännande byggprojekt som det ska bli oerhört stimulerande att arbeta med. Samtidigt får vi inte glömma grunden, våra hyresgäster och utvecklingen av vårt befintliga bostadsbestånd. Att se till att våra hyresgäster trivs och är trygga är en match vi måste vinna varje dag, säger Mikael Källqvist.