20 april 2024
torsdag, 01 september 2016 15:43

Colliers tar Round Hill och 1,7 Mdr till Norden

Skrivet av 
alt

Dan Törnsten, vd Colliers International i Sverige.och Michael Bickford, grundare av och vd för Round Hill Capital.

 

Round Hill Capital har i partnerskap med StepStone Group Real Estate köpt en nordisk logistik- och industriportfölj för totalt cirka 200 MUSD, cirka 1,7 Mdr kr Portföljen består av sex sammanslagna portföljer som innehåller 18 välplacerade fastigheter på cirka 326.000 kvm i Sverige, Norge och Danmark. Säljare var en grupp företag i norska NLI Eiendomsinvest AS. Rådgivare till Round Hill, som med förvärvet gör sitt inträde i Norden, var Colliers International.

 

– Genom ett samarbete mellan Colliers Sverige och Colliers Norge har vi genomfört köprådgivningsuppdraget i NLI-portföljen åt Round Hill Capital. Det är alltid spännande att vara med som köprådgivare i en större affär som med Round Hill Capital och det är extra roligt när vi får använda vår styrka som Colliers har genom ett tätt nordiskt samarbete och en stark global organisation. Hela affären är på cirka 1,7 Mdr kr varav cirka 950 Mkr i Sverige, säger Dan Törnsten, vd Colliers International i Sverige.l

 

Michael Bickford, grundare av och vd för Round Hill Capital, kommenterade förvärvet:

 – Round Hill har utvärderat de nordiska marknaderna i flera år och är glada över att ha förvärvat NLI Eiendomsinvest-portföljen, som ger stabila hyresintäkter och en positiv riskjusterad avkastning som stämmer överens med vår övergripande investeringsstrategi. Vi kommer att använda vår grundläggande erfarenhet och expertis för att bygga upp ett lokalt administrationsteam och fortsätta söka på marknaden efter andra portföljer och fastigheter med liknande värdeegenskaper.

 

För säljaren NLI Eiendomsinvests del markerar affären fondens sista försäljning

 

– Vi har arbetat kontinuerligt för att optimera portföljen och den här försäljningen uppfyller fondens strategiska mål när den närmar sig förfallodagen, säger Per Morten Kiil, vd för NLI Eiendomsinvest.

 

DLA Piper var Round Hills juridiska ombud, medan Pangea var rådgivare åt NLI Eiendomsinvest.