20 april 2024
torsdag, 07 juli 2016 09:39

Castellum hyr ut i Kungspassagen

Skrivet av 
alt

Kungspassagen omfattar en total tillbyggnad av 8.000 kvm och ligger mellan resecentrum och gågatan i Uppsala.


Teknikkonsulten Bjerking växer och flyttar sitt Uppsalakontor till Kungspassagen, en tillbyggnad av ett Castellums befintliga hus på Kungsgatan i centrala stan. Parterna har tecknat ett s.k. Grönt Hyresavtal som tydliggör vilka åtgärder hyresgäst och hyresvärd kommit överens om för att minska miljöpåverkan inom information och samverkan, energi och inomhusmiljö samt materialval och avfallshantering.
    

Bjerking ska hyra de två översta våningsplanen i det sex våningar höga kontorshuset samt delar av plan fyra vilket ger bolaget en kontorsyta på lite mer än 3.000 kvm. Utöver det har Bjerking en option på ytterligare 400 kvm kontorsyta på plan fyra och dessutom tillkommer utrymmen för omklädningsrum, geotekniskt laboratorium, förråd samt parkeringsplatser.
    

– Bjerking har vuxit från 260 till 340 medarbetare de senaste två åren och målet är att fortsätta växa. För att klara det behöver vi dels större kontorsytor men också ett attraktivt läge för att attrahera såväl nya som nuvarande medarbetare. Kungspassagen har allt vi kan önska oss i form av bra pendlarläge samt närhet till restauranger, service och shopping, säger Anders Wärefors, vd på Bjerking.
    

Kungspassagen omfattar en total tillbyggnad av 8.000 kvm och ligger mellan resecentrum och gågatan.
    

– Läget på Kungspassagen är idealiskt. Närheten till resecentrum är viktig för många som inte vill vara för låsta till bilen och här har man nära till allt. När det gäller huset i sig arbetar vi på detaljnivå för att kunna erbjuda de modernaste och bästa kontorsytorna på marknaden, säger Theresa Söderlund, affärsutvecklare på Castellum.
    

Kungspassagen kommer att byggas enligt Miljöbyggnad Guld eller motsvarande. Det kommer att ha solceller, grön el samt koldioxidneutral fjärrvärme. För att uppmuntra till att ta cykel till och från jobbet, eller ta en löprunda på lunchen, kommer det att finnas tillgång till omklädningsrum med dusch. Det planeras även för en gemensam takterrass. Den planerade tillbyggnaden beräknas stå klar år 2018.