20 april 2024
onsdag, 15 juni 2016 11:42

Tomas Beck går till Valad Europe

Skrivet av 
alt

                                                                                              
Valad Europe, som ingår i Cromwell Property Group, meddelar att Tomas Beck (bilden) har utsetts till Head of Nordics. Han ska rapportera till David Kirkby, CEO för Valad Europe, och får fullt ansvar för Valads löpande verksamhet i Norden.
    

Tomas Beck har över 15 års efterfarenhet från både rådgivnings- och investeringssidan på den nordiska marknaden för kommersiella fastigheter. Han kommer senast från Första AP-fonden där han ansvarade för uppbyggnaden av den direkta och indirekta fastighetsportföljen, med bland annat gjorda kapitalåtaganden uppgående till 1,25 miljarder euro globalt. Beck har även varit vd för SPP/Storebrand Fastigheter och arbetat för GE Capital Real Estate och DTZ.
    

– Detta är en spännande tid för vår verksamhet i Norden, som är ett viktigt fokusområde för såväl institutionella investeringar som privatkapitalinvesteringar. Vårt nyligen lanserade nordiska partnerskap, Valad Nordic Retail Partnership, investerar aktivt och slutförde just sitt första förvärv av en portfölj med fyra köpcentra i Sverige, och våra lokala team har fullt upp med att identifiera ytterligare högkvalitativa investeringsmöjligheter. Vi letar också efter fler affärsmöjligheter i regionen genom nya separata mandat och portföljförvärv som matchar investerarnas aptit, säger David Kirkby, CEO för Valad Europe.
    

Valad Europe förvaltar fastighetstillgångar värderade till över 4,7 miljarder euro, fördelat på 24 fonder och mandat i Europa. I Norden har Valad ett team med runt 20 medarbetare, som förvaltar tillgångar för cirka 355 miljoner euro, bestående av 670 hyresgäster och en yta på 555.000 kvm i Sverige, Norge, Finland och Danmark.