24 april 2024
tisdag, 14 juni 2016 16:27

Alteryd blir vd för Oscars byggverksamhet

Skrivet av 
alt

                                                                                                                         

Oscar Properties har anställt Erik Alteryd (bilden) som vd för dotterbolaget Oscar Properties Bygg AB. Byggbolaget, som enbart är inriktat på tjänster till gruppens egna projekt, etablerades 2013 och har sedan dess nått en betydande volym. Antalet projekt och bostäder under produktion växer nu kraftigt och byggverksamheten står inför en fortsatt snabb expansion. Alteryd har anställts för att anta de utmaningar som denna nya fas innebär.

 

– Vår egen byggverksamhet är en viktig del av hur vi förverkligar de unika värden som förknippas med bostäder från Oscar Properties. Verksamheten fungerar bra, men inför den kraftiga expansion vi ser framför oss behövs ett annat ledarskap. Erik Alteryd är väl lämpad för att axla det ansvaret, säger Oscar Engelbert, grundare och vd för Oscar Properties. 

 

Erik Alteryd kommer närmast från Ramirent och har en gedigen bakgrund inom bygg och entreprenad, bland annat som vd för Veidekke Entreprenad samt affärschef på Skanska. Alteryd tillträder sin nya tjänst den 1 september och kommer även att ingå i Oscar Properties ledningsgrupp. Nuvarande vd för Oscar Properties Bygg AB, Rikard Wiss, lämnar koncernen i samband med detta.