24 april 2024
söndag, 30 augusti 2015 13:29

1 miljon i Stockholm och 2,21 miljoner i länet

Skrivet av 
alt

Det går bra för Stockholm. Regionen svarar för en stor och växande andel av landets nyföretagande, befolkning och förädlingsvärde. Särskilt universitetsstaden Stockholm växer stort med bland annat forskningsbaserade innovationsprocesser inom områden som Life Science, ICT och Cleantech.

 

Under andra kvartalet i år ökade Stockholms stads befolkning med 2.388 personer. Det innebär att det nu bor drygt 917.000 personer i Stockholms stad och förmodligen 1 miljon inberäknat med de individer som ännu inte har registrerats som boende i staden.

 

Under kvartalet, från 1 april till och med 30 juni, föddes drygt 3.600 personer i staden. Cirka 1.600 avled. Tillsammans med att fler väljer att flytta till staden än vad som flyttar från den innebär det att det under andra kvartalet i år blev det cirka 2.400 fler stockholmare.

 

Länet fortsätter också att växa, sammanlagt bor nu ungefär 2.213.000 här. Det är en ökning med lite knappt 8.500 personer jämfört med i mars.

 

I en kommentar kan sägas att Storstockholm växer, sett till sin storlek, mest i hela Europa.

 

En gång frågade jag en engelsk fastighetskonsult om hur många som lever i Greater London. Han svar var:
– Det är det ingen som vet.


Detsamma kan nu sägas om Greater Stockholm.

 

Men klart står att Stockholm är ett självklart centrum i den växande Stockholm-Mälarregionen. Regionen har stark internationell konkurrenskraft och den ses som en av de främsta tillväxtregionerna i Europa. SF