18 april 2024
fredag, 06 mars 2015 13:24

Eklandia i nya logistikavtal

Skrivet av 
alt

Cecilia Fasth, vd Eklandia.

 

alt
Eklandia hyr ut på Transportgatan i Bäckebol (ovan) och på Mejerigatan 1 i Kallebäck.


Eklandia Fastighets AB, dotterbolag till Castellum, har under februari månad tecknat hyresavtal avseende logistik- och lagerlokaler i Göteborg om totalt 17.000 kvm. Hyresavtalen är tecknade med Denson Logistics, KW Wheels och Sandryds Group i fastigheterna på Transportgatan 17 och 37B i Bäckebol samt på Mejerigatan 1 i Kallebäck. Den genomsnittliga kontraktslängden är fem år. Utöver dessa uthyrningar har Eklandia även tecknat ett korttidsavtal med ett större internationellt företag avseende en logistiklokal om 9.200 kvm.

 

– Det är trevligt att få hälsa Denson Logistics, Sandryds Group och KW Wheels välkomna som hyresgäster till Eklandia. Uthyrningarna är en temperaturmätare på logistikmarknaden i Göteborg och vi har nu endast ett fåtal vakanser bland våra lager- och logistikfastigheter, säger Cecilia Fasth, vd för Eklandia.

 

Uthyrningarna till Denson och Sandryds genomfördes i samarbete med Colliers, medan kontrakteringen med KW Wheels skedde i samarbete med CBRE.

 

För att kunna möta marknadens efterfrågan förbereder Eklandia även nya logistikprojekt.
– I höstas förvärvade vi byggklar logistikmark i närheten av Sörredsvägen i Göteborg. Vi har dessutom valts ut att uppföra ett nytt stort logistikcenter på Hisingen, i direkt anslutning till Göteborgs hamn, där vi tilldelats mark som möjliggör nyproduktion upp till 75.000 kvm, säger Cecilia Fasth.