25 april 2024
måndag, 12 januari 2015 13:41

Skanska bygger för 330 Mkr i Huddinge

Skrivet av 
alt

Skanskas planerade byggnationer i Flemingsbergsdalen.


Som ett led i utvecklingen av Flemingsbergsdalen i Huddinge söder om Stockholm, ska Skanska i en första etapp uppföra en stormarknad åt ICA Maxi och en sporthall åt Huddinge kommun. Bygguppdraget är värt cirka 330 Mkr, vilket inräknas i orderingången för Skanska Sverige för fjärde kvartalet 2014.

 

Flemingsbergsdalen, öster om Flemingsbergs station, blir en ny hållbar stadsdel med bostäder, handel och kontor. Enligt Stockholmsregionens utvecklingsplan (RUFS 2010) ska Flemingsberg 2030 vara ett fullvärdigt komplement till Stockholms innerstad.

 

Området kommer att utvecklas etappvis och arbetet med infrastrukturen i området har redan påbörjats. Den första etappen innehåller den nu kontrakterade stormarknaden och sporthallen samt ett hyresbostadsprojekt om 184 lägenheter som, vilket tidigare annonserats, har sålts till Heba.

 

Stormarknaden byggs i ett plan med en bruttoyta på 8.000 kvm. Sporthallen byggs ovanpå ICA i tre plan och kommer bland annat att innehålla två planer för handboll, basket, innebandy, badminton med mera samt ett café. Sporthallens bruttoyta blir 6.000 kvm. Byggnaden planeras stå färdig vid årsskiftet 2016/17.