19 april 2024
måndag, 03 november 2014 20:00

Heba byggstartar i Gubbängen

Skrivet av 
alt

Sedan år 2008 då Lennart Karlsson blev vd för HEBA, har bolaget växt totalt i förvärv, byggstartade och snart byggstartade projekt, med hela 1085 bostäder. Foto: KÅ Nilsson.

 

alt

De två flerbostadshusen i Gubbängen har ritats av Inga Varg, Varg Arkitekter.

 

alt

Särskilt lycklig vid byggstarten i Gubbängen var HEBA:s styrelseordförande Sören Härnblad, som för första gången i livet fick vara grävmaskinist. Det gick mycket bra.

 

alt

Bygget på tomtmarken är belägen invid HEBA:s fastigheter i Gubbängen.

 

alt

Från vänster: Lennart Karlsson, vd, Marcus Tärnåsen, chef fastighetsutveckling och Sören Härnblad, styrelseordförande.

 

HEBA har växt sedan år 2008, totalt i förvärv, byggstartade och snart byggstartade projekt, med hela 1085 bostäder.
    Under tisdagen tog HEBA och Viktor Hanson Byggnads AB ett första spadtag för två flerbostadshus med totalt 57 hyreslägenheter i Gubbängen. HEBA har engagerat Viktor Hanson som totalentreprenör. Byggnaderna kommer att miljöcertifieras enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad. Inflyttning planeras till våren 2016.

 

I en kommentar säger Lennart Karlsson, vd HEBA:
    – Stockholm ska växa med 40000 lägenheter till år 2020 har politikerna i Stockholm satt upp som mål. HEBA arbetar aktivt för att målet ska uppfyllas och de här nya bostäderna i Gubbängen är ett led i det arbetet.

 

I min kommentar kan sägas att aktiviteten i HEBA har blivit större sedan Lennart Karlsson blev vd i bolaget i maj 2008. HEBA har sedan år 2008 förvärvat bostäder i bland annat Liljeholmen, Råcksta, Hägernäs och Hökarängen. HEBA har färdigställt projekt i Annedal samt byggstartat och snart byggstartat projekt i Gubbängen och i Norra Djurgårdsstaden och på campus Karolinska institutet, Solna.

 

Intressant är vad som händer med bostadsproduktionen i Stockholms stad fram till år 2020 eftersom den nya majoriteten, det rödgrönarosa styret i Stockholm, vill att staden ska växa med 40000 bostäder under de närmaste fem åren, varav cirka 18000 bostäder ska ske genom nyproduktion i stadens tre ägda bostadsbolag, Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem.

 

Det lovade stadens nya finansborgarråd Karin Wanngård (S) i samband med att Stockholms stads nya majoritet presenterade sin gemensamma plattform för Stockholm den 15 oktober i år.

 

Att det de närmaste åren ska byggas cirka 8000 bostäder i Stockholm varje år, och den större delen av detta ska vara hyresrätter, är väl inte många som tror på idag. Men intressant är att se den framtida bostadsproduktionen i Stockholm. Det är något att återkomma till. SF