20 april 2024
fredag, 03 oktober 2014 15:29

Profi och SSM utvecklar vid Järla sjö

Skrivet av 
alt

Stockholm Modecenter ska flytta till Infra City i Upplands Väsby. I de nuvarande lokalerna i Järla sjö planeras istället bostäder och lokaler för service.


SSM och Profi Fastigheter etablerar ett samarbete för att utveckla Centralkvarteret i Järla sjö, inkluderande Gustaf de Lavals historiska fabrikslokaler, till ett levande bostadsområde där människor och företagande möts.

 

– Vi ser fram emot att tillsammans med SSM utveckla Centralkvarteret till en levande stadsdel med mer än 200 unika bostäder och lokaler som på ett varsamt sätt kompletterar den befintliga miljön i Järla sjö. Genom att även skapa lokaler för service och andra verksamheter, samtidigt som vi vidareutvecklar Stockholm Modecenter på annan plats, skapar vi förutsättningar för en hållbar utveckling i området, säger Thomas Sipos, vice vd på Profi Fastigheter.

 

Profi och SSM har arbetat fram ett förslag där Centralkvarterets industrikaraktär bevaras samtidigt som bostäder och kommersiella ytor skapas i området. SSM strävar efter att utveckla bostäder för segmentet ”morgondagens stockholmare”, genom att skapa yteffektiva bostäder med funktionell design i kommunikationsnära lägen.

 

– Nacka kommun står inför en fortsatt stark tillväxt de kommande åren. Det är roligt och inspirerande att vi nu, genom samarbetet med Profi Fastigheter, kan vara en del av Nackas utveckling. Vi kommer genom detta projekt att tillföra attraktiva bostäder samt verksamhetslokaler till området och därigenom bidra till att ”Nacka bygger stad” för morgondagens stockholmare. Samarbetet med Profi Fastigheter ger oss nu möjlighet att bygga fler bostäder för de som vill bo och verka nära stadens puls, säger Mattias Roos, vd på SSM Bygg och Fastighets AB.