19 april 2024
onsdag, 10 september 2014 11:54

Pembroke kontrakterar Delphi i Mästerhuset

Skrivet av 
alt
Advokatbyrån Delphi hyr toppmoderna kontor i nya Mästerhuset i centrala Stockholm.


Pembroke Real Estate har tecknat hyresavtal med advokatbyrån Delphi i utvecklingsprojektet Mästerhuset på Mäster Samuelsgatan i Stockholms city. Delphi kommer att hyra 2 300 kvm kontorsyta på en av de övre våningarna i den nya byggnaden. Cushman & Wakefield har agerat som rådgivare inom uthyrning och Andersson & Gustavsson som legal rådgivare gällande hyresavtalet.

 

– Mästerhuset designades för att bli en signaturbyggnad med huvudkontor för ledande europeiska företag. Att kunna foga Delphi till mixen av hyresgäster bidrar till att förverkliga den visionen, säger Erik Gustafson, chef för Pembrokes Stockholmskontor.

 

Vid färdigställandet kommer Mästerhuset att inrymma totalt 30 500 kvm moderna kontorslokaler och butiksytor. Tengbom är projektets arkitekt och Thomas Eriksson Arkitekter har designat de invändiga offentliga utrymmena i Mästerhuset. NCC är huvudentreprenör och projektet är planerat att slutföras under sommaren 2015.

 

Mästerhuset får stora, öppna planlösningar med upphöjda golv, sensorstyrda smarta system och infälld golvvärme maximerar flexibilitet, effektivitet och komfort i kontorslokalerna. Det väntas bli den första nya byggnaden i Stockholm city att tilldelas ackrediteringen Platinum New Construction inom LEED. Sedan tidigare har Pembroke avtalat med Melker Anderssons Grupp F12, som ska nytt restaurangkoncept om 1 000 kvm i huset.