25 april 2024
fredag, 05 september 2014 15:41

Första spadtaget för ”Technology for Health”

Skrivet av 
alt

Arcona, Veidekke och TKV Fastighets AB tog ett första spadtag i tisdag i Huddinge för ”Technology for Health – Medicinaren 5”

 

I tisdags togs det första spadtaget för bygget av ”Technology for Health – Medicinaren 5” som Arcona och Veidekke Bygg Stockholm i konsortium uppför åt TKV Fastighets AB. Lokalerna som kommer att innehålla bland annat undervisningslokaler, hörsal och labb byggs i anslutning till entrén vid Huddinge sjukhus. Hyresgäster blir KTH, Röda Korset och Karolinska institutet.

 

Nu är bygget av ”Technology for Health” vid Huddinge sjukhus i Flemingsberg utanför Stockholm igång. Det invigdes under ståtliga former tisdagen den 2 september med ett första spadtag. Etapp 1 om 20 000 kvm kommer stå klar till sommaren 2016.

 

Arcona och Veidekke har lång erfarenhet av att bygga lokaler anpassade för undervisning med framgångsrika kunskapsmiljöer. En innovativ logistiklösning används i projektet som avsevärt kommer att minska störningarna för den intilliggande sjukhusverksamheten och trafiken i området. Det minskar också behovet av etableringsytor inom arbetsområdet vilket möjliggör att det underliggande garaget kan nyttjas av allmänheten under produktionstiden.