24 april 2024
torsdag, 04 september 2014 13:35

Stena bygger 200 lägenheter i Bredäng

Skrivet av 
alt
Stena tillför fler lägenheter i Bredäng.


Stena Fastigheter Stockholm bygger 154 studentlägenheter och 48 hyresrätter i Bredäng, Stockholm. I morgon den 5 september tas ett första symboliskt spadtag för projektet i närvaro av Regina Kevius (M), stadsbyggnadsborgarråd, och Nils Pers, vd, Stena Fastigheter Stockholm.

 

Studentlägenheterna blir ettor om 22 kvm, medan de ”vanliga” hyresrätterna blir lite större, 1-3 rum och kök i storlekar mellan 35 och 80 kvm. Fastigheterna byggs för att motsvara kraven i Miljöbyggnad Silver och första inflyttning beräknas till december 2015.

 

– Vi är stolta över att kunna bidra med ett stort antal smålägenheter till Stockholms bostadsmarknad. Inte minst stolta är vi över att bygga 154 studentlägenheter, en bostadskategori det råder en stor brist på i Stockholm, säger Nils Pers, vd Stena Fastigheter Stockholm.

 

– Här kombineras vanliga hyresrätter och studentlägenheter, två väldigt efterfrågade typer av bostäder. Den nya bebyggelsen skapar dessutom ett tydligare och mer urbant gaturum på Frimurarvägen, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).