18 april 2024
måndag, 30 juni 2014 18:24

Sabo rekryterar Chris Österlund

Skrivet av 
alt

                                                                           

Sabo rekryterar Chris Österlund, vd för Stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB), till tjänsten som chef för Ekonomi och Finans. Hon ersätter Sophia Mattsson-Linnala som idag är vd på Huge.

 

Sabo har de senaste åren satsat mycket på frågor som rör nyproduktion och renovering. Chris Österlund tar med sig erfarenheter av att arbeta med just detta. Hon har en bakgrund som vd för Nynäshamnsbostäder och har även varit ekonomichef på Botkyrkabyggen samt ekonomichef och administrativ chef på Sollentunahem.

 

– Det här ger mig en möjlighet att både bidra och tränga djupare in i de frågor som är så viktiga för bostadsbranschen. Renovering och nyproduktion är några av de stora utmaningar som jag ser fram emot att arbeta med, säger Chris Österlund.

 

SABO rekryterar även två personer för att täcka upp kommande pensionsavgångar senare i år. Jonas Högset tillträder en tjänst på enheten för Fastighetsutveckling med inriktning på nyproduktion och renovering. Han har bakgrund på NCC och kommer närmast från Savills Förvaltning AB.

 

Helena Henriksson tillträder en juristtjänst. Hon är idag departementssekreterare på Socialdepartementet och har till exempel arbetat med LOU-frågor, bland annat som utredningssekreterare i Upphandlingsutredningen.