Skriv ut denna sida
måndag, 16 juni 2014 18:56

Scandic opererar nytt hotell i Berlin

Skrivet av 
alt
Scandic satsar på Tyskland, Europas största hotellmarknad.

 

Nu ökar Scandic närvaron i Tyskland genom att ta över Alsterhof Hotel i Berlin. Hotellet med 217 rum har precis genomgått en omfattande renovering för motsvarande 70 Mkr och ligger strategiskt placerat nära shopping och nöjen i västra Berlin. Sedan tidigare har Scandic två hotell i Tyskland: Scandic Potsdamer Platz i centrala Berlin och Scandic Hamburg Emporio i Hamburg.

 

Scandic tar över Alsterhof Hotel den 1 september och i samband med detta byter hotellet namn till Scandic Berlin Kurfürstendamm. Ett långsiktigt hyresavtal har tecknats med den norske hotell- och fastighetsägaren Lars Wenaas, som även äger Scandic Potsdamer Platz i Berlin.

 

– Den tyska ekonomiska utvecklingen är stark och det är en av anledningarna till att vi väljer att satsa i Tyskland, Europas största hotellmarknad. Vi har även fått ett positivt gensvar och bemötande på våra befintliga hotell i landet, vilket är ett kvitto på att Scandic som varumärke och koncept uppskattas. Vi uppskattar också utvidgningen av samarbetet med fastighetsägaren Lars Wenaas, säger Frank Fiskers, koncernchef på Scandic.

                     

Senaste från Redaktionen