24 april 2024
torsdag, 08 maj 2014 18:11

Skanska säljer för 1 Mdr till Invesco

Skrivet av 
alt

Skanska säljer sitt nya huvudkontor om 20 500 kvm till Invesco.

 

Skanska säljer sitt huvudkontor till Invesco Real Estate för cirka 1 Mdr kr. Affären omfattar den ena delen av kontorsprojektet Entré Lindhagen på Kungsholmen i Stockholm. Transaktionen bokförs resultatmässigt i andra kvartalet och tillträde sker under tredje kvartalet 2014.

 

Fastigheten förvärvades 2008 och en ny detaljplan för både kontor och bostäder arbetades fram. Kontorsprojektet Entré Lindhagen är uppdelat i två kontorsfastigheter. Projektet färdigställdes i början av året och är uthyrt till Nordea, Ballbreaker och Skanska. Den del som nu säljs har en uthyrningsbar yta om 20 500 kvm och är fullt uthyrd till Skanska och utgör företagets nya huvudkontor.

 

– Vi är mycket stolta över Entré Lindhagen som verkligen ligger i framkant när det gäller hållbarhet. Nyligen blev projektet certifierat i den högsta kategorin Platinum enligt den internationella miljöcertifieringen LEED. Nu ser vi fram emot att investera pengarna i nya projekt, som Stockholm New och Solna United, säger Caroline Arehult, vd på Skanska Fastigheter Stockholm.

 

I en kommentar till förvärvet säger Joen Siggelin från Scius Partners, som är Invesco Real Estates samarbetspartner i Norden:

 

– Vi är väldigt glada över förvärvet av Skanskas nya huvudkontor. Detta är nu det sjunde förvärvet som vi har genomfört tillsammans med Invesco Real Estate och vi avser att göra ytterligare förvärv i Sverige under 2014.