25 april 2024
tisdag, 11 mars 2014 19:33

Hestia i nytt förvaltningsupplägg

Skrivet av 
alt
Gunnar Isaksson, vd Hestia.

 

Kallebäck Property Invest AB, som inom kort noteras på OMX First North, har valt att lägga hela ansvaret för organisation, ekonomi, drift och förvaltning på Hestia. Uppdraget gäller en fastighet i Göteborg med Saab som hyresgäst som Kallebäck, strukturerat och bildat av Pareto Securities, nyligen köpte av Profi för 840 Mkr.

 

– Vi är både stolta och glada över att Hestia valts som partner i detta annorlunda och komplicerade uppdrag. Att sköta den kompletta hanteringen av ett noterat fastighetsbolag är något inget svenskt förvaltningsbolag gjort tidigare, säger Gunnar Isaksson, vd för Hestia.

 

Till vd för Kallebäck Property Invest har Stefan Björkqvist utsetts. Vid sin sida i ledningen av bolaget har han Linda Marthon, som ansvarar för förvaltning och utveckling, och Bo Niveman, som svarar för den ekonomiska rapporteringen. Alla tre har idag ledande befattningar inom Hestia.

 

– Att vi som första svenska fastighetsförvaltare får förtroendet i den här typen av uppdrag är ett bevis på vår flexibilitet och förmåga att anpassa oss till våra kunders krav, fortsätter Gunnar Isaksson.

 

Fastigheten Kallebäck 17:2 i Göteborg uppfördes 2002 för Ericsson Microwave Systems, som idag är en del av försvarskoncernen Saab.         Byggnaden omfattar cirka 36 000 kvm, i huvudsak bestående av kontor och högteknologiska laboratorieytor samt cirka 800 p-platser på fastigheten.